Woonlastenverzekering

Als u arbeidsongeschikt wordt of uw baan verliest, dalen uw inkomsten. Kunt u dan wel in uw eigen huis blijven wonen? Met een woonlastenverzekering heeft u de zekerheid dat u uw hypotheeklasten nog voor een bepaalde periode kunt betalen.

Waarvoor bent u verzekerd?

De woonlastenverzekering wordt meestal afgesloten voor het risico van inkomensachteruitgang door arbeidsongeschiktheid. Uw woonlasten worden dan voor een bepaalde periode helemaal of gedeeltelijk vanuit de verzekering betaald.

Waar moet u op letten?

U bepaalt grotendeels zelf wat en voor welk bedrag u zich verzekert. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken en bespreken met u de volgende punten:

Woonlastenverzekering voor werkloosheid

U kunt ook een woonlastenverzekering afsluiten voor het geval u werkloos wordt. Of dit zinvol is, hangt helemaal af van uw persoonlijke en uw financiële situatie. Wij adviseren u graag.
Bij werkloosheid is de uitkeringsduur overigens wel beperkt en is de premie niet aftrekbaar.

De premie

De premie is afhankelijk van de gekozen dekking. Als de verzekering is bedoeld voor uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid, is de premie aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dat is niet het geval bij een verzekering die uitkeert bij werkloosheid.